پایان نامه رابطه شیوه فرزند پروری و گرایشات دینی دانش آموزان

پایان نامه رابطه شیوه فرزند پروری و گرایشات دینی دانش آموزان پایان نامه رابطه شیوه فرزند پروری و گرایشات دینی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 147 KB

تعداد صفحات : 114

بازدیدها : 375

برچسبها : شیوه های فرزند پروری گرایشات دینی

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی علوم تربیتی (مدیریت و برنامه ریزی درسی) بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری و تاثیر آن بر گرایشات دینی دانش آموزان

پایان نامه حاضر در مورد بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری و تاثیر آن بر گرایشات دینی دانش آموزان می باشد جامعه آماری تحقیق عبارت است از تعداد کل دانش آموزان دبستان و پیش دبستان شهرستان اردبیل که در سال تحصیلی 92-91 مشغول تحصیل هستند و نمونه آماری در این پژوهش عبارت است از تعداد 40 نفر از دانش آموزان دبستانی و پیش دبستانی شهرستان اردبیل که از تعداد کل جامعه انتخاب شد روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده است و برای بررسی از پرسشنامه شیوه های فرزند پروری بامریند و گرایشات دینی کیس استفاده شده است .نتایح بدست آمد شیوه های فرزند پروری در گرایشات دینی دانش آموزان تاثیر دارد و والدینی که از شیوه فرزند پروری دموکراتیک استفاده میکنند گرایشات دینی بالاتری نسبت به شیوه سهل گیرانه دارند . افرادی که از شیوه استبدادی استفاده میکنند گرایشات دینی کمتری دارند .

شیوه های فرزندپروری، روشهایی است که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار می گیرند و بیانگر نگرش هایی است که آن ها نسبت به فرزندان خود دارند.

شیوه های فرزندپروری شامل دو معیار عمده هستند: محبت و کنترل والدین کنترل والدین آن دسته از رفتارهای والدین را شامل می شود که در خدمت جامعه پذیری، فرایند انتقال ارزش های اجتماعی از والدین به فرزندان، کودک قرار دارد. این امر به صورت توانایی والدین در اعمال رهنمود، ثبات، توانایی تحمل رفتارهای نامطلوب (برای مثال فریاد کشیدن، گریه کردن) و استفاده از مشوق ها و تقویت ها، نمود دارد. محبت نیز شامل صمیمیت- علاقه- مهربانی- عاطفه والدین می باشد. براساس این دو شاخص مهم، شیوه های فرزندپروری را به سه دسته عمده تقسیم می کنند :

شیوه مقتدرانه، شیوه سهل گیرانه، شیوه استبدادی

گرایشات دینی

در جامعه ی کنونی جهانی هزاران هزار فرقه و طرز تفکر مختلف وجود دارد که برای یک مسلمان که در اجتماع زندگی می کند خواه و نا خواه مهم تلقی می شود.

گذشته از تفکرات مختلف مسلمانان که البته اکثرا در جزئیات اختلاف دارند در کنار جامعه ی اسلامی مسلمانان، انواع تفکرات و عقاید مدعی را می بینیم که هر کدام رسالتی و آرمانی طبق ماهیت تفکر خود کوتاه مدت و یا دراز مدت دارند.

اگر افراد گروه های طرفدار عقاید خاص در آرمان های خود ایمان زیادی داشته باشند و یا به عبارتی خود را درست ترین فکر و ایدئولوژی برای زندگی بدانند ، در تبلیغ عقاید خود روش هایی را به کار می برند که مبنای عقلی و چالش گرایانه برای مخالفان خود دارد یعنی دارای قابلیت مبارزه و مناظره با دیگر عقاید مدعی زندگی راستین و مبشر سعادت انسان هستند.

این گروه ها از سرمایه ی تجربه ی گذشته ی مکاتب بشری بهره مند اند و از طرفی با نقاط ضعف مکاتب رقیب آشنا هستند که در صورت نوظهور بودن گروه خود از امتیاز ضعف شناسی رقبا و ناشناسی خود در اجتماع بهره می برند.

علل دین گرایی و دین گریزی در ادیان

بدون تردید در ذات دین، هیچ عنصر دین گریزانه وجود ندارد و تمام دستورات و اعتقادات دینی موافق فطرت و در راستای سعادت انسان ها می باشد. اگر انسان ها به دریافت معارف دینی نایل آیند، در هیچ رتبه ای از دین نمی گریزند، بنابراین، پدیده دین گریزی به عنوان یک پدیده اجتماعی، عینی و رفتاری، معلول ماهیت و ذات خود دین نیست، بلکه علت و یا علل دین گریزی را در خارج از قلمرو دین و آموزه های دینی باید جست و جو کرد.

پدیده دین گریزی یکی از مشکلات اساسی جوامع انسانی است که همواره دغدغه هایی را برای رهبران دینی، دینداران و خانواده های متدیّن به وجود آورده و تهدیدهای جدّی برای نسل جوان محسوب می شود. این پدیده نامیمون مشکل امروز یا دیروز بشر نیست، بلکه سابقه دیرینه دارد و همواره جوامع بشری با آن دست به گریبان بوده اند. عوامل متعددی مانند ناهنجاری های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و روانی زمینه گریز انسانها را از دین فراهم می نمایند.

علل روان شناختی گریز از دین

1. ضعف معرفتی: قرآن نیز به این حقیقت اشاره می کند و گرایش به کفر و بی ایمانی را ناشی از جهل و ضعف معرفتی انسان ها می داند. حضرت نوح(علیه السلام) با صراحت، یکی از عوامل بی ایمانی قوم خود را جهل و یا عدم معرفت صحیح به آموزه های دینی معرفی می کند و در این باره، به قوم خود می فرماید: (... ولکنّی اَراکُم قوما تجهلون.) ریشه بیشتر بی دینی ها جهل و بى خبرى است، آن هم جهلى که همراه با لجاجت و کبر و غرور می باشد. در روایات نیز به این معنا اشاره شده است.

شیوه های فرزندپروری

هر خانواده شیوه های خاصی را در تربیت فردی و اجتماعی فرزندان خویش به کار می گیرد. این شیوه ها که سبک های فرزند پروری نامیده می شود متأثر از عوامل مختلفی از جمله عوامل فرهنگی، اجتماعی سیاسی، اقتصادی و غیره می باشد.

سبک فرزندپروری مجموعه ای از نگرش های والدین نسبت به کودکان است که منجر به ایجاد جو هیجانی می شود که در آن جو رفتارهای والدین بروز می نماید. این رفتارها هم در برگیرنده رفتاری مشخص در رفتارهایی که در جهت هدف والدین است. که از طریق آن رفتارها، والدین به وظایف والدینی شان عمل می کنند اشاره به رفتارهای فرزندپروری دارد و رفتارهای غیرمرتبط با هدف های والدین است که شامل ژستها، تغییر در تن صدا یا بیان هیجانیهای غیرارادی می باشد. درواقع فرزندپروری فعالیتی پیچیده و در برگیرنده رفتارهای خاصی است که کودک را تحت تأثیر قرار می دهد.

در زمینه سبکهای فرزندپروری نظریات متعددی ارائه کرده اند. این ابعاد را پذیرش/ طرد مسلط/ مطیع دانسته است و شعر، عشق/ خصومت- اختیار/ کنترل را از ابعاد سبکهای فرزندپروری دانسته اند.

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول

مقدمه

بیان مسأله

تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیر پژوهش

تعریف مفهومی شیوه های فرزند پروری

تعریف عملیاتی شیوه فرزندپروری

فصل دوم

گرایشات دینی

علل دین گرایی و دین گریزی در ادیان

عوامل جامعه شناختى دین گریزى

آسیب شناسی دین گرایی جوانان

سهل انگاری والدین

فقر فرهنگی

جهاد فرهنگی جوانان با فقر فرهنگی

جهاد فرهنگی رهبران دینی با فقر فرهنگی

بجهاد فرهنگی دفاعی

رفیق بد

فقر و غنای مفرط اقتصادی

سختی ازدواج

ب)تحکیم مبانی دینی

خلاصه و نتیجه گیری

شیوه های فرزندپروری

نظریه بامریند

الگوی ونیتر باتم

شخصیت فرزندان و شیوه های تربیت آنان

اهمیت خانواده

خانواده به عنوان معلم و الگو

خانواده به عنوان کانون محبت و امنیت

نقش اقتصاد در خانواده

موقعیت اجتماعی _ اقتصادی و یادگیری

وضعیت اجتماعی و اقتصادی والدین

تربیت فرزندان و باروری ثمربخش

شبکه خانوادگی

والدین در مسئولیت شریک هستند

تحصیلات والدین

بی سوادی والدین

مباحث نظری تحقیق

نظریه بلوم

نظریه دورکیم

نظریه مازلو

فصل سوم

روش انجام تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری

الف: روش نمونه گیری و حجم نمونه

ابزار اندازه گیری

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم

آمار توصیفی

بخش دوم آمار استنباطی

فصل پنجم

بحث ونتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید